Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ TAMAMLAYAN ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZİN EK SINAV DUYURUSU

2547 Sayılı kanunun 44.maddesinin ( c ) fıkrası gereğince, Ön lisans ve Lisans öğrencilerimizden azami öğrenim süresini tamamlayan öğrenciler için Üniversitemiz Senatosunun 04.09.2020 tarihli ve 2020/11-02 sayılı kararıyla 2 ek sınav hakkı verilmiş olup, aşağıda belirtilen uygulamaya göre işlem yapılacaktır.
1.      Müfredatındaki derslerden 6 ve daha fazlasını alamayan öğrencilerin kayıtları yasa gereği silinecektir.
2.      1 nolu madde dışında kalan öğrencilerin alıp başarısız oldukları bütün dersleri için 2 ek sınav hakkı verilmiştir. Bu ek sınavlara girecek olan öğrenciler için sınav takvimi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

Ek Sınavlar (Bahar yarıyılı) Sonunda Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Ön lisans ve Lisans Programı Öğrencileri İçin)
1. Ek Sınav Tarihleri
26-28 Temmuz 2021

2. Ek Sınav Tarihleri
02-04 Ağustos 2021

3.      Sınavlarda en az 60 (altmış) notunu alan öğrenciler ara sınav notuna bakılmaksızın başarılı sayılacaklardır.
4.      2 ek sınav sonunda, başarısız ders sayısını 5 derse kadar düşüren öğrencilere 3 yarıyıl ek süre verilecektir.
5.      Azami öğrenim süresi sonunda ek sınavlara girmeden devam koşullarına bakılmaksızın başarısız oldukları ders sayısı 5 derse kadar olan öğrencilere 4 yarıyıl ek süre verilecektir.
6.      1 dersten başarısız olanlar ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavına girme hakkı verilecektir.

Bu haktan yararlanacak öğrencilerin 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ilgili Akademik birimi öğrenci işlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Öğrencilerimize önemle duyurulur…
SERHAT NAS (0484) 212-1111 / 3559